Apartamentul IKEA: Before & After (4)

Dupa ce toata saptamana trecuta m-am dat in stamba cu diverse cumparaturi, mutat mobila, montat mobila, dat gauri in pereti si insurubat picioare de mese, ar cam fi momentul sa vedem si pentru ca am facut asa multa panarama. Intre timp, casa a fost gata. Cam vineri dimineata. La timp sa tragem sambata o petrecere de casa noua. Dar despre asta, mai tarziu.

C'mon in.

Hol

Cam asa se intra-n casa. Mai jos vedeti ce-am gasit si imediat apoi ce-am facut.
Pantofii si rochiile nu-s de la IKEA. Da' cand o sa se apuce si de asa ceva, sigur o sa fiu pe faza.

Bucatarie

In bucatarie am gasit o masa maaaare. Nu se vede asa bine-n poze, da' ocupa toata bucatarie. Asa ca am dat-o afara, cu tot cu scaunele ei. Si, pentru ca totusi trebuia sa ma incadrez intr-un buget pentru toata casa, am luat cea mai ieftina masa, cele mai ieftine scaune si am fost mai mult decat multumita.

Living

Si aici cam aceeasi distractie - am dat afara tot ce-am putut - televizor, comoda, masuta de cafea, scaune. N-am putut sa fac acelasi lucru cu un corp de biblioteca, asa ca am decis sa-l ignor total. Am reusit insa sa-mi pun in aplicare un plan mai vechi, pe care-l pastram pentru livingul meu de acasa - un perete plin de fotografii. Pe toate le-am luat de la IKEA, mai putin printul care cere aventura (ala e de acasa, proprietate personala, pe persoana fizica).

Dormitor

In final, s-a dovedit a fi camera mea preferata, unde transformarea cred ca a fost cea mai mare. Povestea e ca, dupa ce m-am intors de la Stockholm, spalata bine pe retina cu mult design scandinav, am inceput sa am fantezii cu camere perfect albe. Asa am planuit dormitorul. Dar pentru ca, pe parcurs, m-am speriat ca o sa arate ca un spital, am ajuns sa strecor si cateva accente de culoare. Si imi place asa de mult cum a iesit, ca imi vine sa ma mut in el acum (si sa dorm doua zile, ca am avut o saptamana obositoare si un weekend plin de abuzuri. nu ca m-as plange ;))

Chiar daca am stat doar o saptamana in apartIKEA, am dezvoltat tabieturi (mancat la miezul noptii, ce altceva?!) si am ajuns sa am colturi preferate si obiecte preferate: scaunele desperecheate din bucatarie, noptiera din dormitor (care de fapt e o masuta de cafea Lindved), cu Andra si cartile pe care le citesc acum, plus un cercel de la Carla Szabo, primit de la Mimo, macii care "rasar" din comoda Lack, pe care ii vezi cand stai in pat, lustra Maskros si lampa Tral din dormitor, peretele cu fotografii (la mine acasa chiar o sa fie plin-ochi, iar ramele ceva mai desperecheate), pervazul din living cu orhidee in ghivecele dantelate Skurar. Daca e sa trag linie, pentru un buget de 2.500 de lei, mi se pare ca am reusit sa schimb destul de multe. Sper eu, in bine. Singura problema e ca acum vreau sa aplic acelasi tratament de makeover si acasa la mine. Am niste emotii ca n-o sa mai mai incadrez in buget de data asta.

Dar let me snap out of it - eu m-am mutat ieri din casa, toate jucariile merg inapoi la IKEA, iar astazi in apartament vine Augustin Radu (dood, vezi ca ti-am lasat niste sticle de prosecco. goale :)). Noi ne auzim later, cu ultimele ecouri de la petrecere, dupa ce ma asigur ca pozele sunt in limitele decentei (n-am apucat sa le vad inca).

Photo credits: Catalin Georgescu

Etichete: , , , , , , ,