Cheesecake cu lamaie

Pana acum n-am facut cheesecake, pentru ca aveam impresia ca nu-mi place. Dar cand am facut prima data - adica saptamana trecuta - am facut vreo 30.

De fapt s-a dovedit ca e bun, ca imi place si ca o sa mai fac.


150g de biscuiti digestivi au fost zdrobiti fara mila in robotul de bucatarie. Pentru calmarea nervilor, pot fi pusi intr-o punga si dati de pereti pana se alege prafu' de ei. Dupa ce se intampla asta, se amesteca cu vreo 70g de unt topit, iar cu maglavaisul astfel obtinut se tapeteaza o forma de tort, de tarta sau - de ce nu - si o oala de ciorba, la nevoie.

Se iau o gasca de cutii de crema de branza (din aia simpla, nu cu verdeturi si usturoi - doh) - cam 800g in total - si se amesteca cu 200g de zahar pudra si coaja rasa de la 2 lamai. In schema asta, mixerul e prietenul tau.

Si ca treaba sa fie completa, sucul de la 2-3 lamai (pe gustatelea, ca sa nu ti se strepezeasca dintii) se incalzeste putin si se amesteca cu 4 foi de gelatina care au fost muiate-n apa. Sau cu agar-agar de la Pukka Food. Cand s-a dizolvat, se mixeaza sucul de lamaie in crema de branza, care apoi se toarna peste blatul de biscuiti si se da la rece, pana ce compozitia e inchegata.

E ├╝bersimplu, no wonder c-am facut 30j de prajituri. Insa la my short attention span, marele meu noroc a fost ca m-a asistat Ioana, astfel sfarseam intr-o balta de zeama de lamaie, dupa ce in prealabil ma tavaleam in zahar pudra. Ceea ce nu e intotdeauna un lucru rau, da' poate cu alta ocazie.

Etichete: , , , , ,