Salata cu pui fript si chutney de mango

Prima data am mancat salata asta facuta de colega mea Ioana, asta vara. A mesterit-o si saptamana trecuta, la o sedinta foto GoodFood si de atunci mi s-a pus piticu' pe ea si am facut-o de vreo patru ori. Ma tem ca povestea nu se sfarseste aici.

In varianta ei cea mai simpla, salata se executa asa: 1 piept de pui se taie in fasii/ bucati bite-size, se pune intr-un castron si se mozoleste cu 2 linguri de chutney de mango (daca n-ai timp si mai ales chef sa-l faci singur, se gasesc borcane la Mega Image. i won't judge :-) si 1 lingura de ulei de masline. Se incinge o tigaie sau un grill si se frig bucatile de pui cateva minute. E gata in no-time.

Intre timp rastorni niste salata intr-un castron, o stropesti cu zeama de la jumatate de lamaie, niste ulei de masline extravirgin, sare, piper, din astea. Cand e gata puiul, il trantesti peste salata (inclusiv ce urme de chutney caramelizat mai raman prin tigaie), amesteci bine si cam asta e tot. Nu dureaza mai mult de 10-15 minute. The good stuff.

Etichete: , , , , ,