Salata de naut cu verdeturi

Nu stiu daca mi se trage de la primavara, dar clar la mine s-a produs un dezechilibru chimic din moment ce asta e a treia reteta vegetariana (ba chiar vegana!) care se intampla consecutiv aici in incinta. Radem, glumim, da' eu maine-poimaine revin cu o poveste de la o taiere de porc, ca imi pierd credibilitatea.

Dar pana atunci, se facea ca ieri a dat pofta-n mine si-am executat un fel de salata cu naut. Care de fapt e destul de consistenta cat sa fie un fel de mancare in sine.

Am luat 2 conserve de naut, le-am scurs, am clatit bine boabele si le-am pus intr-un bol. Am maruntit 1 juma' de punga de spanac tanar (toata treaba se poate face foarte simplu intr-un robot, din cateva blitzuri) si-am adaugat frunzele peste naut.

In robot (se poate si fara, da' eu eram lenesa) am turnat frunzele de la 2 legaturi de patrunjel, sucul de la 1 lime si jumatate de lamaie (ca tot zacea prin frigider de la cine stie ce cocktail alcoolic), 2 linguri de mustar de Dijon, 3 catei de usturoi (unii zic c-am exagerat, da' vorbeam cu amatori :)) si suficient ulei de masline extravirgin cat sa iasa o pasta verde si aromata. Pe care am turnat-o peste naut & spanac, si-am amestecat bine. Putina sare si niste piper proaspat rasnit mai tarziu, aveam o salata neasteptat de buna (well, I'm just being modest :)). A mancat pana si Andra, care nu e de acord cu multe chestii dubioase care-mi ies din bucatarie :p

Pe parcurs am mai ajustat-o cu putin chimion macinat (pe salata, nu pe Andra, doh) si niste pudra de ardei cayenne, cat sa capete putina personalitate. Pe viitor o mai strecor ceapa rosie taiata pestisori/ ceapa verde/ coriandru/ busioc/ coaja de lime. Da' nu toate odata!

Daca incercati si voi salata, let me know ce idei va mai vin, I'm sure ca poate fi imbunatatita cu tot felul de chestii.

Etichete: , , , , , , , ,