Cuscus de primavara


Dupa febra cuscusului de vara din 2011 si a cuscusului cu de toate din 2012, cuscusul revine, in editia de primavara. Ta-dah!

Ma gandeam ieri ca trebuie sa-i gasesc o varianta potrivita si pentru sezonul asta, cand rosiile si ardeii de supermarket nu sunt chiar tot ce ti-ai dorit intr-o farfurie.

Asa ca m-am infipt in prima taraba din piata Traian (highly overpriced, but it's close to home si e deschisa pana la 7-8 seara) si am zis asa: 1 legatura de leurda, 1 legatura de untisor, 2 legaturi de patrunjel si o gramada de spanac.

Cu toate astea m-am dus acasa, unde le-am spalat bine si le-am aruncat in robotul de bucatarie, impreuna cu cateva linguri de ulei de masline, 1 catel de usturoi si zeama de la o jumatate de lamaie, ba si 1 mana de frunze de menta. In aceasta formula am mixat frunzele pana s-au transformat intr-o pasta verde si aromata, pe care am ajustat-o cu ceva sare, piper proaspat macinat si - desigur - pudra de ardei iute (in acest caz cayenne).

O cescuta de cuscus am pus-o intr-un castron incapator, peste care am turnat apa fierbinte. Am acoperit bolul 5 minute, pana ce cuscusul s-a umflat. L-am rascolit cu o furculita, apoi am trantit deasupra pasta verde. Am amestecat din nou, am gustat, am mai adaugat un strop de ulei de masline si unul de lamaie si am transferat cuscusul de primavara pe o farfurie. 

Ca sa aiba some extra crunch, deasupra s-au intamplat si niste cubulete de castravete si cateva alune de padure tocate. Pentru un plus de primavara, am adaugat si niste ceapa verde taiata marunt.

In final am mancat mai mult decat trebuia - it was that good. Am fost foarte multumita de rezultat, asa ca sigur o sa intru intr-un trip cu noul cuscus. Prevad insa si niste declinari cu paste - am impresia ca un sos verde si gros s-ar aseza foarte bine pe niste fusili. Keep you posted.

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,