Salata bulgur.mar.telina.rodie.patrunjel.menta.alune.de.padure


Ajung la redactie si-i zic colegei de banca:

- Uite ce salata am facut!
- Sexy! Da' tot cred ca esti o dubioasa o.O

Asta pentru ca lately n-am mai venit la birou cu bacon in geanta, si recenta mea inclinatie catre mancare sanatoasa, care inca nu am descoperit de unde mi se trage, e confusing pentru toata lumea.

Salata pentru derutat colegii carnivori s-a intamplat dupa cum urmeaza: am pus 150g de bulgur intr-un castron, am turnat putina apa fierbinte deasupra (nu prea multa, ca iese terci) si l-am lasat acoperit cat mi-am vazut de restul.

Adica:
- am feliat 3 tulpini de telina 
- am taiat 1 mar in bastonase (si l-am stropit cu putina zeama de lamaie, ca sa nu oxideze)
- am scos semintele dintr-o rodie
- am taiat marunt frunzele de la 1 mana de menta
- am tocat 1 legatura de patrunjel
- am maruntit 1 pumn de alune de padure
Apoi am amestecat in bulgur cu o furculita, ca sa fluff it up, si am aruncat deasupra toate cele de mai sus.

Dressingul s-a intamplat intr-un borcan in care am turnat zeama de la jumatate de lamaie, tot atata ulei de masline extravirgin, putina sare, piper proaspat rasnit si 1 lingurita de fulgi de ardei iute (tot din Sri Lanka) (wink*wink), care pot fi inlocuiti cu niste pudra de ardei cayenne sau orice alta chestie iute (in cazul in care si voi sunteti pe tripul asta picant din care eu n-o sa mai ies niciodata).

La final, mi s-a parut ca putin chimion e tot ce ii mai lipsea pentru some extra flavour.

Acestea fiind zise, promit sa-mi revizuiesc comportamentul si sa revin cu ceva carne :))

Etichete: , , , , , , , , , , , ,