Salata de sfecla cu ierburi aromatice si seminte

Cea mai complicata parte la salata asta a fost sa alerg prin piete si supermarketuri dupa ingrediente (si aici e o mica exagerare, ca am rezolvat-o rapid cu un drum la Mega Image si Obor).

Super crocanta, Ottolenghi inspired, salata s-a intamplat dupa cum urmeaza: intr-o tigaie am rumenit putin niste seminte de susan, fulgi de migdale si seminte de dovleac. Se putea foarte bine si in cuptor, dar din experientele trecute, prea des se intampla sa uit tava acolo si sa o scot cand deja e prea tarziu. Si scrum.
1 sfecla de vreo 350-400g am curatat-o...
...si am taiat-o in felii, iar feliile in bastonase subtiri, subtiri...
...pe care le-am pus intr-un castron si peste care am rupt frunze de busuioc, de coriandru, tarhon, marar si patrunjel. Da, am pus de toate. Apoi am ras coaja de la 1 lamaie si am adaugat 1 lingurita de fulgi de ardei iute (adus de Pra din Sri Lanka :)) (feel free too comment if you're reading this) (yes, it's a test :))
Apoi sare, piper proaspat rasnit, zeama de la jumatate de lamaie, semintele rumenite, o amestecare din poignet si gata.
Acestea fiind zise, nu pot sa sa va doresc decat o zi de luni la fel ca a mea :))))

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,