Pain Plaisir

A trecut fix o luna de cand aman sa scriu articolul asta. Pentru ca-i complicat sa legi doua fraze despre locurile care-ti sunt dragi (de exemplu a durat juma' de an sa scriu despre Simbio si atunci abia s-au strans trei paragrafe:))

La Pain Plaisir am ajuns prima data acum o luna, si o singura vizita mi-a trebuit ca sa-mi insusesc un nou obicei carbohidratat.

Locul in cauza e o brutarie-patiserie-cofetarie lovely, pe Barbu Delavrancea nr. 1 (se intra din Ion Mihalache). Gasesti aici vreo 12 feluri de paine, tarte, biscuiti si alte prajituri, plus trei oameni misto carora nu le e frica sa foloseasca unt de de 82%.
Povestea lor incepe acum mai multi ani, cand Monica (stanga) si Irina (dreapta) s-au cunoscut si s-au imprietenit la job. Pana acum un an, Monica a lucrat in vanzari, a fost client service, a fost director executiv, a facut si marketing. Dar asta deja e in trecut. Acum te primeste cu zambete, cafea si croissante la Pain Plaisir.

In 2007, Irina lucra la Ministerul de Finante. Pana intr-o zi cand drumul ei n-a mai batut coridoare de birouri, ci s-a mutat pe strazile din Paris, unde a urmat cursurile Le Cordon Bleu (pretty much cel mai tare loc unde poti invata sa gatesti - Julia Child, Yotam Ottolenghi si Mario Batali or sti ei ceva). De aici a trecut prin bucatarii de trei stele Michelin (Pierre Gagnaire), o stea (Gaya Rive Gauche), iar apoi la patiseria Pain de Sucre (cam a treia cea mai misto patiserie din Paris).

Tom (poza din mijloc, doh) a aparut in schema pe cand Irina lucra la Pierre Gagnaire. Aici ea a cunoscut un tanar pastry chef englez de care s-a indragostit (awwww, yes, I'm a sucker for a butter, sugar & flour powered love story). A few years later, cei doi s-au venit in Romania, unde impreuna cu Monica s-au gandit sa deschida Pain Plaisir.

De la idee si pana cand locul a fost up and running a trecut un an, timp in care Tom si Irina au lucrat la meniu - intai acasa, apoi, din februarie, in laborator. Acum zilele lor incep la 5:00 dimineata, cand vin sa faca painile si sa pregateasca prajiturile. Asa ca le vei gasi proaspete in fiecare zi - baghete cu cereale sau tradition francaise, paine integrala, cu seminte de dovleac, de secara, cu cacao, pain au chocolat, niste croissante care mie-mi plac foarte (da' foarte!) mult, unt aromatizat cu rucola sau curry, plus multe alte chestii delicioase care umplu vitrinele si rafturile.

Noua mea rutina este ca sambata dimineata sa le calc pragul cu urmatoarea comanda ferma:
Pentru asta merita sa nu mananc carbohidrati toata saptamana. Zic sa le faceti o vizita, I know I will :-) 

Baguette Tradition Francaise
Anemona
Tarta cu fistic

Pain Cereales

Foccacia 

Paine Brancusi

Clafoutis cu visine, Verrine fraisier, salata de fructe

Paine Kiseleff

Chiflele cu nigella & curry / Pinosaurus 
Tarta cu mango, tarta cu ciocolata

Lovely breads

Croissante

Tarta cu ciocolata

Paine cu seminte

Bunatati de la Davide Paludda / Ceaiuri

Etichete: , , , , , ,