Salata de morcovi cu susan, patrunjel si chimion

Super simpla, gata in 5 minute (sau cat iti ia sa dai pe razatoare niste morcovi), light & healthy. Suficient de aromata cat sa nu o uiti usor si sa vrei sa o mai faci odata.

Eu i-am facut un coming out party (debutante ball, nu alta :)) la un gratar/ petrecere/ Aperol impromptu bar/ gin tonic flash mob care s-a intamplat de 1 mai, intr-o curte conspirativa si mai ales umbroasa.

Morcovii i-am dat pe razatoare si i-am pus intr-un bol. Intr-o tigaie pe foc mediu am prajit 1 mana de seminte de susan, cat sa capete putina culoare. Am tocat 1, 2, 3 legaturi de patrunjel (who's counting, really?). Le-am pus in acelasi castron cu morcovii si pe toate le-am stropit cu un dressing facut din ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, chimion macinat si putina pudra de ardei iute (eu am folosit cayenne), sare si piper.

Am gandit-o ca sa mearga cu humusul asta, dar s-a potrivit foarte bine si cu ce s-a mai intamplat pe gratar (kebab adana, pulpe umplute cu un amestec provensal, cotlete de porc frecate cu un amestec de fenicul, rozmarin, cimbru si usturoi, pulpe intr-o marinada arabeasca, piept de porc glazurat la fel ca aici - a fost greu, dar am invins.

Aperol Spritz al fresco
Botanist. pour les connaiseurs (acestia primesc si cateva felii de castravete ;-)
Cured pork & branzeturi de la Bacania Veche
Cotletele de porc, mazgalite by yours truly cu ce ziceam mai sus
Nu exista poze si cu carnea dupa ce a iesit de pe gratar. Surprisingly enough, toti eram ocupati cu altceva decat poze :))

Etichete: , , , , , , ,