Friptura de porc cu sos de ardei


Aveam prin frigider un cut de porc ramas de la god knows ce bbq mi s-a intamplat lately. Il banuiesc ca ar fi fost o bucata de piept cu os, dar reteta asta merge foarte bine si cu un cotlet de porc. Bottom line e ca s-a transformat intr-o cina nu doar buna, da' si cu pretty colors.

Am presarat sare (Maldon, my love) si piper proaspat rasnit pe un fund de lemn. Deasupra am asezat bucata de carne, si peste ea am mai picurat o tura din cele de mai sus.

Astfel asezonata, am asezat friptura intr-o tigaie bine incinsa, pe foc mare. Fara ulei, ca avea porcu' suficienta grasime. Am tinut-o cam 3-4 minute pe fiecare parte, pana a prins o culoare si o crusta buna. Am turnat un pahar de vin alb, sec (cam 150ml) si am dat focul la mediu, timp de vreo alte 3 minute.

Dupa ce o parte din alcool s-a evaporat, am adaugat 100ml de supa de pui si 2 catei de usturoi tocati marunt. Am dat focul mic, am pus un capac, si am lasat porcu' sa bolboroseasca in sos vreo 15 minute, timp in care l-am intors o data de pe-o parte pe alta.

Intre timp am feliat subtire 1 ceapa si am taiat in cuburi cate 1/3 de ardei rosu & galben. Cand sfertul de ora a trecut, am bagat porcu' in cuptorul cald cat m-am ocupat de sosul de ardei. Mai exact, am aruncat legumele in tigaia porcului (poti completa cu inca putina supa, daca nu a ramas suficient lichid) si le-am gatit vreo 5 minute. La final, am ajustat sosul cu o lingurita de zeama de lamaie, sare si piper.

Iar niste patrunjel proaspat nu a stricat niciodata.

Cam despre asta a fost vorba, sper sa revin sometime soon si cu varianta cu sos de mustar. Not as pretty looking (actually arata ca si cum ar mai fi fost mancat o data :))), but oh, sooo good.

Etichete: , , , , ,