A kebab with ma' name on it

Cand cei de la Calif mi-au lasat pe mana posibilitatea de a face un kebab with my name on it, care sa intre in meniul restaurantului lor de la Iancului, mi-au facut ochii ca la jocuri mecanice cand nimeresti trei cirese (doar ca am dat pe afara cu ardei iute, nu monede, dupa cum se va constata mai tarziu)

Si am intrat intr-un mic delir din care am fost scoasa cand mi s-a explicat ca kebab cu jumari nu se poate si nici o varianta cu slanina raw nu e ce trebuie pentru o reteta tipic turceasca.

Asa ca m-am inspirat din bunele – si mai ales proastele – mele obiceiuri. Alea care includ the munchies de la miezul noptii si kebabul din zori de zi. Acu’ sa ridice mana si sa iasa afara (ctrl+alt+F4 / command+Q) cine n-a spus niciodata taximetristului, dupa o seara agitata, sa opreasca la o dugheana “cu de toate”. I know I did. Soooo many times ca poate sa-mi fie doar rusine si sa-mi blestem zilele a doua zi, on the treadmill (in cel mai bun caz).

Asa ca am tras o concluzie simpla: nu stiu ce vor ceilalti, da’ mie imi trebuie un kebab guilt free, in care sa ma pot infige la fel de bine dupa o sedinta plictisitoare ca si dupa o noapte pierduta intr-o carciuma (sa-i spunem club, da’ de fapt I’m more of a wine bar kinda girl).

Asa ca intr-o dimineata de joi m-am infiintat la Califatul Iancului, gata sa testez retete. Am avut the loveliest sous chefs: Oana, cea mai impatimita fana a dil kebab-ului pe care o stiu, si Radu – the kebab wizard.

Imi conturasem deja starting point-ul: reteta asta de salata, care e fresh, aromata si satioasa. De asemenea picanta, ca mai tot ce-mi iese din bucatarie si nu e desert (cu toate ca nici la ala nu mai poti fi sigur...).

Am mesterit combinatii, am testat variante, am gustat ce-a iesit, ba mi-am si incercat mana la taiat felii subtiri de carne si copt lipii in cuptorul incins. Surprinzator, nobody got hurt, in ciuda cutitului de un metru pe care l-am avut la indemana.

Dupa un shortlist de cateva variante, am ales o reteta cu trei variatiuni:


De saptamana trecuta, toate cele de mai sus se gasesc la Califatul Iancului (Str. Avrig nr. 63 - la intersectia Sos. Iancului cu Bd. Mihai Bravu) - si simple, si in varianta de meniu. Dati o tura and let me know what you think. Da’ va anunt de pe acum ca-s picante, cuz this is how I roll.


Etichete: , , , ,