[in cautarea retetelor boieresti] Biscuiti fragezi cu vin


Evident ca niste biscuiti ca astia nu puteau sa lipseasca din cartea de bucate a unui conac aflat la 16 kilometri de Cotnari. Insa ce-am descoperit eu nu a fost atat de mult o reteta, cat o lista cu ingrediente, pe care le-am combinat cum m-a taiat si pe mine capul, dupa o seara in care explicasem, exemplificasem si experimentasem conceptul de Hugo facut cu socata de casa. Deci intr-o maniera cel putin discutabila.


250g de faina, 150g zahar si 150g de unt rece, taiat cubulete - pe toate le-am amestecat pana s-au facut firmituri.

Apoi am adaugat 4 linguri de vin alb si un strop de extract de vanilie. Toata treaba s-a transformat intr-un aluat pe care l-am rulat sub forma de sul, cum mi s-a intamplat si cu biscuitii astia.
Aluatul astfel impachetat a mers la frigider pana a doua zi dimineata, cand am taiat aluatul in felii pe care le-am asezat intr-o tava care a intrat vreo 10 minute la cuptorul inchis la 180 de grade. De acolo au iesit biscuiti calzi, fragezi si aromati. Pudrati (sau nu) cu zahar, merg perfect la un mic dejun de vacanta.

Etichete: , , , , , , , ,