Taiwan: restaurant cu peste si fructe de mare in Changhua

I love crabs. They pinch
Taiwan e o insula intre Marea de Est si de Sud a Chinei si Pacific. Sigur ca pietele si restaurantele sunt pline de fructe de mare. La o carciuma din Changhua am descoperit o gramada de chestii noi, pe care nu le mai incercasem si cu care nu ma mai intalnisem niciodata - crabi de Pacific, melci abalone, icre sub forma de pasta intarita si taiata in felii subtiri.

Pasta de icre (cea portocalie) si abalone, un soi de molusca gastropoda de mare
Crab de Pacific cu orez prajit
Asta cred ca era o tocana de porc. Treceti la urmatoarea
Peste cu ghimbir proaspat
Creveti
De la masa asta lipsesc deserturile cel mai probabil pentru ca nu mi-au placut. Nu mai stiu daca am apucat sa va povestesc, da' asta nu e punctul forte al taiwanezilor. N-am prea intalnit creme de ciocolata, in schimb am dat peste mult prea multe paste de fasole rosie. Sau supa de fasole verde - adica boabe de fasole verzi fierte cu apa si zahar - un vis nu alta. Cand m-am trezit cu un bol de supa din asta pe masa m-am gasit vorbind:
"Desert? But this looks like..."
"I beg of you not to finish that sentance"
, imi spune Peter, vazandu-ma impotmolita si banuind ca incercam sa-mi gasesc cuvintele pentru o apreciere nu tocmai pozitiva.
Avea dreptate, incercam sa traduc in engleza "spalatura de vase", pentru ca asa arata desertul de pe masa noastra. 
(In alta ordine de idei, cine nu stie faza cu crabul care ciupeste, poate sa o afle aici. Maybe little pinch? :))

Etichete: , , , ,