Motive pentru Londra in noiembrie - Dinner by Heston (7)

Sursa foto
Heston Blumenthal, that is. Care a primit doua stele Michelin pentru carciuma asta, plus locul 7 in San Pellegrino Worlds Best 50 Restaurants.

Meniul e inspirat din istoria gastronomica britanica (secolele XIV-XIX), iar felurile de mancare se bazeaza pe cercetarile unor istorici care au rascolit British Library fix in acest scop. Abia astept sa vad ce-i cu parfait-ul de foie gras si ficat de pui sub forma de mandarina (?!), nu doar pentru ca-l lauda toata lumea si restaurantul vinde cam 900 de portii pe saptamana (yeah, you do the math), dar pentru ca oricum terina de foie gras e ceva ce-mi place de ma tavalesc pe jos (hence de fiecare data cand ajung la Baracca, in Cluj, comandam vreo trei). Plus, I heard that the tipsy cake is something to die for (si cand vreodata am refuzat eu ceva tispy?)

De restaurant se ocupa Ashley Palmer-Watts (cel care amesteca-n cratita, in poza de mai sus ;-), fost head chef la Fat Duck.

Facut rezervare. Can hardly wait. Cine a mai fost pe acolo? Impresii, recomandari?

Etichete: , , , ,