Salam de biscuiti cu prosecco (!!!) / Ramai cu mine

La prima mea cina ever pe care am pregatit-o pentru prieteni – practic seara aceea a marcat momentul in care m-am apucat de gatit (Cookie, Mishu, George, Ioana, Raluca, Alex – remember that?!)  – m-am prezentat cu un meniu cel putin schizoid: bruschette cu rosii si busuioc, penne arrabiata, creveti si legume la cuptor, probabil si vreo salata rasturnata din punga (da, sigur ca se pune la socoteala!) si, la pièce de résistance: salam de biscuiti cu muuuuulta nuca. (Sa nu uitam insa de vinul rosu, inclusiv paharul pe care l-am spart de emotie cand mi-au intrat prietenii pe usa. Silly girl.)

Aproape 5 ani mai tarziu (#socsigroaza, time flies when you're baking cakes!), I give you my new rendition a salamului de biscuiti. Acum si cu prosecco, pentru ca intre timp am invatat ce-i bun in viata.


INGREDIENTE


Amesteca untul si zaharul (cu mixerul), pana obtii o crema afanata. Pe rand, adauga ouale si bate bine compozitia inainte de a-l pune pe urmatorul (daca ti se pare ca amestecul se taie, don’t worry, se va inchega la loc dupa ce pui restul de ingrediente. Incorporeaza pudra de cacao, prosecco si sarea de mare.

Pune ciocolata intr-un bol asezat deasupra unei oale cu apa care fierbe incet si las-o sa se topeasca usor (bain-marie, yes), amestecand din cand in cand, pana devine extrem de cremoasa. Pune bolul deoparte, sa se raceasca, vreo 5 minute, apoi incorporeaza ciocolata in amestecul de ou. Adauga biscuitii, nucile si fructele uscate.

Pe blatul de lucru, intinte o folie alimentara in strat dublu si transfera compozitia fix in centru, ruleaza-o in forma de salam cu o lungime de aprox. 30cm. Inveleste-l cu folia alimentara si da-l la frigider cel putin 8 ore, dar cel mai sigur – peste noapte.

Eu l-am pregatit vineri seara si l-am impartit cu prietenii care au venit sambata la petrecerea mea ( happy bday to me , btw).  Schema a fost ca l-am pastrat ascuns pana cand ei se pregateau sa plece. Atunci l-am scos din frigider, l-am tavalit prin zahar pudra si l-am taiat felii. Si, evident, au mai ramas cu mine and we kept on makin’ merry. (I hate that moment when that party is – eventually – over. Asa ca in timp am dezvoltat o serie intreaga de trucuri. What are yours?)

Pe 1 decembrie, HBO  lanseaza cel de-al doilea serial produs in Romania: “Ramai cu mine”. Filmul urmareste relatiile complexe dintre oameni si incercarile lor de a se cunoaste – opt tineri singuri cauta dragostea, prietenia si, mai mult, se cauta pe sine, cu toate pasiunile, iluziile, temerile, nesigurantele si visurile lor.

In rolurile principale ii veti gasi, printre altii, si pe Andi Vasluianu si Cosmina Stratan, regia este semnata de Constantin Popescu si Mihai Bauman, iar scenariul a fost adaptat de Lia Bugnar.




Most probably, pe 1 decembrie o sa crash some intimate dinner la prietenii mei cu televizor (in continuare eu nu sunt in rand cu lumea), ca sa vedem impreuna primele doua episoade. (Incepand de luni, 2 decembrie, primele doua episoade vor fi disponibile si pe HBO GO, fara abonament.)
Movie night ftw!, popcorn cu unt si ardei iute included ;-)

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,