Cuscus de iarna

Prima data, ne-am trezit ca baiatu' Ottolenghi (despre care auziti tot mai des in ultima vreme, sper ca nu ati inchis deja fereastra) a pregatit special pentru Good Food o reteta. Spre bucuria mea, a fost una de cuscus, perfect pliata pe sezon. Prima a executat-o blonda, care fara sa se formalizeze prea mult, a inlocuit ingredientul principal cu bulgur. A adus la birou, s-a aprobat, asa ca next thing am replicat si eu reteta, intr-un bol din care am hranit vreo 30j de oameni si tot a mai ramas ceva. Mult si bun, this is how we roll. Tura #3 a fost pentru 100 de persoane, la petrecerea de care va povesteam mai jos.


INGREDIENTE

Incinge cuptorul la 200C. Pune intr-o tava incapatoare morcovul, pastarnacul, ceapa si cartoful dulce. Adauga scortisoara, anasonul, frunzele de dafin si presara pudra de ghimbir, turmeric si boia iute. Stropeste cu putin ulei de masline, sare si piper, amesteca si da la cuptor timp de 15-20 de minute. Amesteca din nou si mai lasa inca pe atat, pana ce legumele s-au patruns si s-au rumenit.

Intre timp, pune cuscusul intr-un bol incapator impreuna cu caisele si stafidele si toarna supa de legume. Acopera cu folie alimentara, de aluminiu sau pur si simplu cu o farfurie si lasa-l 10 minute, pana absoarbe lichidul. Amesteca apoi cu o furculita si adauga alunele, nautul scurs si clatit, pasta de ardei iute daca vrei (si mai) picant, uleiul de masline, zeama de lamaie, patrunjelul si asezoneaza cu sare si piper.

Cand legumele sunt gata, pune-le deasupra cuscusului si iata, iar m-am trezit ca am facut un fel de mancare vegan. Damn it! :))





Etichete: , , ,