Londra: Dinner at Nopi

Am mai povestit (pe lung chiar) cat de mult imi place Ottolenghi (atat Yotam, cat si carciumile lui). Nopi este restaurantul pe care l-a deschis in Soho impreuna cu Sami Tamimi, in 2011. Cam tot de atunci vreau eu sa ajung acolo, asa ca mi-am facut rezervarea cu ceva timp in urma (a fost un exces de zel, sunt sigura ca se gasesc locuri si daca suni cu o zi-doua inainte).

Restaurantul cu siguranta merita o vizita. Mergi si incearca cat mai multe variante din meniu (intotdeauna va fi ceva nou, pentru ca se schimba in functie de sezon, dar si de ce gasesti in piata). Daca iti place sa tragi cu ochiul in bucatarie (I sure do!), rezerva-ti un loc chiar la masele din fata acesteia. Neaparat incheie seara (si) cu ciocolata infuzata cu ulei de portocale. It's quite something. Eu inca mai visez la ea, and I'm a savoury kinda girl. (I love Maldon salt, as previously stated. Din fericire, ciocolata era presarata cu cativa fulgi, dupa cum se poate vedea mai jos).
FYI, daca deja iti place stilul de mancare pentru care sunt recunoscute deli-urile Ottolenghi, aici nu vei gasi ceva diferit sau mai spectaculos. Eventual doar ceva mai multa mancare calda, gatita la comanda, o atmosfera care se preteaza pentru mese mai lungi de 30 de minute si cu siguranta mai mult alcool.

(Nota pentru cei care au fost la Nopi: Ati intrat in baia de la subsol? ;-)) 
Prosecco & mix de alune condimentate
Chipsuri de polenta, aromate cu trufe, si chutney picant de rosii 
Piept de porc copt incet
Piept de rata la tigaie cu quinoa si unt aromat cu alune de padure si bere
Ciocolata infuzata cu ulei de portocala si alune condimentate. Pure blisssss
All pics shot with Canon 70D and 50mm f1.8 lenses

Etichete: , , , , , , , ,