Curry de creveti cu rosii

Tot timpul cand incerc sa mananc usor si sanatos inlocuiesc grasimile cu arome, gusturi si condimente puternice. Cum ar fi cele curry-ul asta condimentat si un strop picant. De asemenea, in cazul de fata am renuntat la orez sau naan in favoarea unei salate. Oh, such is life :-)

INGREDIENTE
suficiente pentru 4 portii
Incinge intr-o tigaie si prajeste-o pana incepe sa se rumeneasca. Adauga ghimbirul, usturoiul si ardeiul iute si lasa-le sa-si elibereze aromele 1 minut, apoi adauga zaharul si condimentele. Amesteca bine si toarna rosiile. Adauga sare si piper si lasa sosul sa fiarba vreo 15 minute (daca se ingroasa prea tare, adauga niste apa).

Cand sosul e aproape gata, adauga crevetii, amesteca si lasa-i sa fiarba in sos 2-3 minute. Apoi ia curry-ul de pe foc si presara patrunjelul. Si gata!

Merge bine langa un bol de orez basmati sau cateva lipii naan, da' la mine n-a fost cazul sa umplu masa cu carbohidrati - I kept it light si am mancat curry-ul cu o salata de morcovi cu chimion si patrunjel, ca cea de aici.

Incearca si curry de pui cu unt.

Etichete: , , , , , , , , , ,