Kitchen Victim: Valentine's dinner


Filmat & montat de Lightaholic & Fame by Fame. Make up - Ioana Oprea

... Morodan made me do it! Eu vroiam sa stau acasa, sa fac bangers & mash salata de quinoa & patrunjel si sa am o zi linistita, da' a venit nebuna cu volumul dat la maxim si a zis ca "Valentine's Day, Vaaaaalentine's Daaaay!!!".

Ei bine, fie (nu e ca si cum puteam sa opun rezistenta). Asa ca am invatat-o sa pregateasca una dintre retetele mele preferate (care e si foarte, foooarte simpla), perfecta pentru un dinner date (pe testate ;-).

INGREDIENTE
2 portii, 15 minute

Apa se sareaza si se pune la fiert. Se adauga pastele si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj (vezi acolo cate minute sunt necesare pentru niste paste al dente). 

Intre timp, creveti se soteaza in ulei de masline, impreuna cu usturoiul tocat marunt. Cand au prins putina culoare, se adauga rosiile cherry si cele uscate, se amesteca.

Cand pastele sunt gata, se scurg si se adauga in tigaie. Se amesteca bine si se transfera intr-o farfurie. Se presara cateva frunze de busioc proaspat, niste patrunjel proaspat tocat, se picura cativa stropi de ulei de masline infuzat cu ardei iute si... gata!

***

Sper ca ati reusit sa urmariti episodul pana la final, pentru ca avem si desert!
INGREDIENTE
2 portii, 15 minute
  • 1 bol cu capsuni proaspete  
  • 150g ciocolata neagra (deci cam doua tablete)
  • 5 linguri de smantana pentru frisca (sincer, eu cam pun din ochi... :-)
  • 100g migdale zdrobite

Ciocolata se topeste pe baie de aburi (intr-un castron asezat deasupra unei oale cu apa care fierbe incet; fundul castronului nu trebuie sa atinga apa). Cand aceasta s-a topit, se adauga smantana si se amesteca. 

Sosul astfel obtinut se transfera intr-un bol. Capsunile se inmoaie in ciocolata, apoi se trec prin migdalele zdrobite.
***

Ne vedem pe 26 februarie cu un nou episod din Kitchen Victim ;-)

Etichete: