Salata de grau cu ciuperci si dressing de ceapa si telina


Cum rețetele semnate de Ottolenghi s-au dovedit a fi o constantă sursa de inspiratie, am continuat experimentele cu salatele delicioase. Satioasa, proaspata si sanatoasa, salata asta o banuiesc ca ar  putea suporta nenumarate variatiuni, in functie de sezon.

INGREDIENTE


Spala graul si lasa-l in apa, la inmuiat, peste noapte. A doua zi pune-l intr-o cratia cu apa proaspata si fierbe-l timp de 45-60 de minute, pana ce e al dente.

Intre timp, pregateste dressingul: dizolva zaharul in otet, adauga ceapa tocata marunt si telina feliata fin. Lasa-le la macerat cel putin o ora.

Cand graul e fiert, scurge-l bine, apoi amesteca-l cu dressingul de ceapa si telina. Adauga ciupercile taiate felii de circa 5mm grosime si patrunjelul tocat. Adauga sare si muuuult piper proaspat rasnit.



Inlocuieste graul cu quinoa fiarta.
In plus, vei obtine un fel de mancare cu super proteine ;-)





Etichete: , , , , , , , , , ,