Cum sa faci lemon curd // Crema de lamaie


E o crema periculos de buna - se face foarte usor si odata ce te trezesti cu un bol de lemon curd in frigider, incepi sa-l trantesti peste orice: tarte, biscuiti, intre blaturi de torturi, in glazuri de prajituri, in compozitii de cheesecake, langa niste cupe de inghetata de vanilie. Brusc, te vei trezi cu un meniu scaldat in crema de lamaie. Groaznic, ai sa vezi. Si dupa aia ai sa repeti.

INGREDIENTE
15 minute, plus timpul de racire


Intr-o craticioara, pune toate ingredientele, mai putin jumatate din cantitatea de unt, apoi asaz-o pe foc mediu.

Lasa untul sa se topeasca si zaharul sa se dizolve in zeama de lamaie, in timp ce amesteci cu un tel. (Da focul mai mic daca amestecul incepe sa se lipeasca de fundul cratitei).

Dupa ce  compozitia se ingroasa si incepe sa fiarba, mai las-o 1 minut pe foc, amestecand, apoi ia cratita de pe foc. Adauga restul de unt si amesteca (untul se va topi rapid).

Pune crema astfel obtinuta intr-un castron. (Daca vrei sa obtii o crema foarte fina, trece-o inainte printr-o sita. Eu asa am facut). Acoper-o apoi cu folie alimentara (folia trebuie sa fie in contact cu crema, pentru a nu forma o pelicula. Pune castronul la frigider 6 ore apoi mananca crema cum ai tu chef. (Se pastreaza 3-4 zile in frigider, da' garantez ca il termini pana atunci.)

Etichete: , , , , , , ,