Quinoa cu cartof dulce, prune uscate si rodie

Undeva fix la inceputul anului am facut o fixatie pentru quinoa, asa ca am testat sa fac tot felul de combinatii. Pentru ca e foarte versatila, nu m-am oprit prea repede, iar acum ca tarabele din piata s-au umplut de tot felul de prospaturi, sigur o iau de la capat. Pana atunci, va las cu o salato-tocana, care dupa mintea mea merge cam la orice masa din zi. Si mai e si vegana, gluten free si whatever else kids are eating these days.


INGREDIENTE
15 minute, 4 portii


Incinge cuptorul la 200°C. Pune cartoful dulce intr-o tava de copt, stropeste cu 1 lingura de ulei de masline, presara sare si piper si coace-l 30-40 de minute, pana se inmoaie.

Intre timp, incinge restul de 1 lingura de ulei intr-o cratita incapatoare si caleste ceapa, usturoiul si ghimbirul pana ce acestea se inmoaie putin. Adauga condimentele si quinoa, amesteca timp de 2 minute, apoi pune in cratita prunele uscate si supa. Adu totul la punctul de fierbere, acopera cu un capac si lasa la fiert aproximativ 20 de minute, pana ce quinoa s-a umflat si a absorbit tot lichidul. 

Cand aceasta e gata, adauga cuburile de cartof dulce, semintele de rodie, zeama de lamaie, presara frunzele de menta si patrunjel, amesteca si potriveste gustul cu sare, piper proaspat rasnit (si, ca de obicei in cazul meu - pudra de ardei cayenne).

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,