Cum sa faci o pavlova cu lemon curd, zmeura si fistic in 5 pasi simpli

// Sweet, summer dreams are made of this //

Nu exista desert de vara mai seducator, mai decadent, mai effortless chic decat o pavlova cu invelis crocant si miez moale, pe care ai manjit-o cu crema si peste care ai aruncat apoi - usor neglijent, un pic studiat - cativa pumni de fructe bine coapte.

Dragostea mea pentru bezele nu e noua - am avut o copilarie in care orice moment important era marcat cu cate un platou plin cu mici prajituri din albus batut cu zahar. Erau desertul meu preferat (along with anything deep fried, ofc ;-). Asa ca e absolut normal ca si acum sa caut varianta perfecta.

Cum nu mi-a placut niciodata frisca, intotdeauna am incercat variante alternative pentru pavlova. Aceasta e cea care mi-a placut cel mai mult. Pentru mine, combinatia de bezea dulce, crema acrisoara si fructe aromate e perfecta. Iar fisticul presarat deasupra adauga o dimensiune noua aromei finale, echilibrand gustul cu o nota ceva mai profunda.

But enough about this, get to work:


Pregateste compozitia asta de bezea. Ia o foaie de copt si traseaza un cerc de forma unei farfurii. Asaza hartia pe o tava si pune compozitia in interiorul cercului. Da-o la cuptorul incins la 110°C, timp de doua ore. Dupa ce s-a copt, las-o sa se raceasca peste noapte in cuptor, cu usa intredeschisa.


Pregateste lemon curd dupa reteta asta. Dupa ce l-ai racit la frigider, intinde-l peste bezea.



Adauga doi pumni de zmeura proaspata.




Presara o mana de fistic tocat




Mori de placere. Dada, exact asta se intampla. Dupa care o iei de la capat, pentru ca nu mai poti altfel. Too much of a good thing is never enough. In my humble opinion.


Etichete: , , , , ,