Stir-fry de pui cu legume, mango si alune
Din seria ce-sa-mai-pregatesc-super-simplu-si-rapid-atunci-cand-mor-de-foame,
care sa fie light-healthy-si-totusi-neplictisitor,
un stir fry cu piept de pui e intotdeauna o idee buna. Dupa cum se demonstreaza
mai jos ;-)
INGREDIENTE
2 portii, 15 minute
- 200g piept de pui Fragedo Duo
- 250g amestec legume
- 1 mango
- 1 bucata ghimbir
- 50g alune prajite si sarate
- 1 lingurita amestec condimente five spice
- 1 lingura sos soia
- 1 lingura sos dulce de ardei iute
- 1 lingura ulei de susan
- 2 catei de usturoi
Am
ales pieptul de pui Fragedo Duo de la Transavia pentru ca este gata transat in
fasii subtiri, asa ca a fost foarte simplu sa-l tai rapid, cat pentru o
inghititura. La fel am taiat si mango in cuburi.
In
wok am incins uleiul de susan si am rumenit puiul, peste care am presarat pudra de five spice. Dupa ce a prins culoare, am
adaugat legumele, pe care le-am ametit amestecandu-le impreuna cu puiul si apoi cu sosul
soia si cel de ardei, plus cateii de usturoi tocati marunt si o lingurita de ghimbir proaspat ras. Cum toata treaba asta n-a durat mai mult de cateva
minute, am adaugat cuburile de mango si alunele de padure si am mai tras o
invarteala-n wok.
Ce bine ca exista retete care dureaza mai putin sa la
pregatesc decat sa le scriu!
Etichete: advertorial, pui, stir-fry, Transavia