Pui la gratar cu salata mixta

Sunt deja cateva saptamani de cand ma chinuie dorul de Istanbul. S-a activat undeva intre o noua carte cu retete pe care am inceput sa o citesc de curand si niste iznikuri alb-albastre pe care le-am vazut intr-o seara 

Si a fost suficient cat sa ma usture dorul de mal de Bosfor, de muezini care ma trezesc prea dimineata, de targuieli obositoare si de seri calde. Asa ca pana sa-mi planuiesc urmatoarea vizita am facut ceva mai simplu: un pui si-o salata care-mi amintesc de mesele din Beyoglu.
INGREDIENTE
2 portii, 20 minute


Am folosit pieptul de pui Fragedo Duo de la Transavia pentru ca vine gata transat in fasii subtiri (less work, less mess ;-), asa ca am pus mini-fileurile direct la marinat intr-un amestec facut din 3 linguri de ulei de masline, zeama de la jumatate de lamaie si cateii de usturoi tocati marunt. 

Dupa 15 minute am pus pieptul de pui pe gratar, unde s-a rumenit rapid.
Timp in care m-am pregatit salata – am taiat ceapa si am amestecat-o cu o lingura de sumac, morcovul l-am ras, rosia am taiat-o felii, varza am tocat-o marunt, iar patrunjelul l-am taiat grosier. Daca turcii pot sa nu-si faca griji in ceea ce priveste cozile de patrunjel, m-am gandit ca si eu pot sa stau linistita.
Cand puiul a fost aproape gata, am aruncat pe gratar si ardeii iuti, pe care i-am copt putin. Am aranjat apoi toate ingredientele pe farfurie, pe randuri si am stropit salata cu ulei de masline si zeama de la cealalta jumatate de lamaie.

Insa dupa ce-am golit farfuria mi-am dat seama ca n-a fost cea mai isteata idee. Nu mi-am potolit pofta de Istanbul, doar mi-am deschis apetitul.

Etichete: , ,