Pui la gratar cu salata mixta
Si a fost suficient cat sa ma usture dorul de mal de Bosfor, de muezini care ma trezesc prea dimineata, de targuieli obositoare si de seri calde.
Asa ca pana sa-mi planuiesc urmatoarea vizita am facut ceva mai simplu: un pui si-o salata care-mi amintesc de mesele din Beyoglu.
INGREDIENTE
2 portii, 20 minute
- 200g piept de pui Fragedo Duo
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 rosie
- 100g varza rosie
- 1 legatura patrunjel
- 1 lingura sumac
- 1 lamaie
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri ulei de masline, plus extra pentru salata
Am folosit pieptul de pui Fragedo Duo de la Transavia pentru ca vine gata transat in
fasii subtiri (less work, less mess ;-), asa ca am pus mini-fileurile direct la
marinat intr-un amestec facut din 3 linguri de ulei de masline, zeama de la
jumatate de lamaie si cateii de usturoi tocati marunt.
Dupa 15 minute am pus
pieptul de pui pe gratar, unde s-a rumenit rapid.
Timp in care m-am pregatit salata – am taiat ceapa si am amestecat-o
cu o lingura de sumac, morcovul l-am ras, rosia am taiat-o felii, varza am
tocat-o marunt, iar patrunjelul l-am taiat grosier. Daca turcii pot sa nu-si
faca griji in ceea ce priveste cozile de patrunjel, m-am gandit ca si eu pot sa
stau linistita.
Cand puiul a fost aproape gata, am aruncat pe gratar si
ardeii iuti, pe care i-am copt putin. Am aranjat apoi toate ingredientele pe
farfurie, pe randuri si am stropit salata cu ulei de masline si zeama de la
cealalta jumatate de lamaie.
Insa dupa ce-am golit farfuria mi-am dat seama ca n-a fost
cea mai isteata idee. Nu mi-am potolit pofta de Istanbul, doar mi-am deschis
apetitul.
Etichete: advertorial, pui, Transavia