Unt de migdale homemade

Untul de migdale e practic sex in a jar. Eu am un borcan de unt de migdale pe birou, ergo I'm having sex on my desk. Yes, of course, I love my job!

Ce vreau sa spun e ca untul de migdale homemade e ceva incredibil de bun. In plus, e foarte simplu de pregatit, asa ca imediat dupa ce l-am facut mi-am pus problema daca a fost cea mai buna idee pe care am avut-o. Mi se pare periculos ca 1) pot face asta oricand si apoi 2) sa am un borcan cu yumminess din asta prin casa. In mod clar nu va rezista mult (de asta am l-am si adus la birou, ca sa mai spread the love & calories).

Dar, ca sa va convingeti singuri aveti nevoie de 400-500g de migdale (eu am folosit unele crude si decojite) si (oarecum optional) cateva linguri de ulei (eu am folosit unul de cocos, de la Solaris, mi s-a parut cea mai fericita combinatie de arome)
Jumatate din cantitatea de migdale am pus-o in blenderul Vitamix (nu incercati asta cu un blender normal, n-o sa reusiti, dar puteti folositi robotul de bucatarie - insa nu va iesi la fel de fin ca amestecul pregatit cu Vitamix-ul).

Am pornit blenderul pe viteza 4 si am mixat pana ce migdalele s-au transformat in praf. Am adaugat restul de migdale si am continuat mixarea. Dupa ce aceastea s-au transformat in pulbere, am crescut viteza si am mixat, folosind dispozitivul de amestecare.

Dupa 5 minute de mixare, pentru ca rezultatul nu mi s-a parut suficient de cremos, am adaugat, treptat, ulei de cocos, pana ce untul a capatat consistenta dorita.
Dupa care treaba a fost simpla - l-am transferat in borcanul care acum e pe birou (intre timp aproape gol, dupa cum era de asteptat).


Etichete: , , , ,