1.1 paste
1.2 ulei de masline
1.3 ustoroi
1.4 rosii cherry
1.5 pomodori secchi (rosii uscate)
1.6 creveti decorticati
1.7 ardei iute
1.8 busuioc
1.9 patrunjel
2.1 se pun pastele la fiert in apa cu sare – intre 7 si 11 minute, in functie de ce ai cumparat, apoi se scurg
2.2 in alta oala pui apa la fiert. cand a dat in clocot, arunci acolo crevetii decorticati. ii lasi sa fiarba un minut or so si ii scoti, ca daca stau mai mult se chircesc si se intaresc - not cool
2.3 intre timp, se iau vreo trei linguri de ulei, se pun intr-o cratita sau ceva si se incalzeste pe o flacara medie. apoi se adauga usturoiul taiat marunt (cantitate direct proportionala cu cat de aromat vrei sa fie) si, if you fancy, ardei iute. se tine pe foc pana incepe sa se agite situatia (nu vrei sa arzi usturoiul, ca se face amar).
2.4 speli rosiile cherry si le tai in doua, trei, patru whateverPam-pam – you’ve now got the perfect delicious pasta. Mai pui niste piper proaspăt râşnit, un pahar de prosecco langa (Fry, you were right. ff bun) si poti sa incepi să stuff your face. Eu asa am facut :))
2.5 deschizi borcanul de rosii uscate, iei de acolo cate vrei si le tai bucaţi/ făşii
2.6 rupi cateva frunze de Busuioc
2.7 si cateva de patrunjel (nu obligatoriu, da’ mie-mi place)
2.8. se amesteca toata treaba
Etichete: busuioc, creveti, Favorites, fructe de mare, italian, paste, Patrunjel, rosii cherry, rosii uscate, spaghetti