Eat Istanbul

Daca esti indragostit de Istanbul, cartea pe care am descoperit-o e ceva de care trebuie sa te feresti. Odata ce-ai pus mana pe ea, te imbolnavesti de dor (atat de duca, cat si de kebab), de pofta de midii dolma si sandwich-uri cu peste in port, de chef de piata de peste de sub Galata, de plimbari pe malul Bosforului si, in general, de mancare exceptionala.

Cartea, scrisa de Andy Harris (redactorul sef al Jamie Magazine) si ilustrata de David Loftus (fotograful care a facut pozele pentru toate, mai putin una, din cartile lui Jamie Oliver, si care a ilustrat si volume semnate de Gennaro Contaldo, April Bloomfield, Rachel Khoo, Elizabeth David) este o bucurie pentru oricine iubeste bucataria turceasca, atat de vibranta si de diversa.

Parte carte de bucate, parte jurnal de calatorie, cartea descopera nu doar retete delicioase din bucataria turceasca, dar si personajele aflate in spatele acestora - brutari, bucatari, pescari sau vanzatori.

Gasesti intre copertile ei peste 90 de retete care stau la baza bucatariei turcesti, de la platouri cu mezze, la kofte si salate, la supe, pilaf, kisir (my favourite!) si baclavale.

Si, asa cum spuneam, fotografiile lui David Loftus te fac sa vrei sa te ridici de la birou, sa te duci in parcare, sa te urci in masina si sa te opresti 8 ore si 637 de kilometri mai tarziu, undeva langa podul Galata.

Cartea costa 124,90 lei, pe books-express.ro.








Etichete: , , , , ,