Pui cu broccoli, susan si sos Sriracha
Azi e hangover day la birou. Din pacate coincide cu deadlineul revistei. Bummer, ce sa zic. Colega mea Oana craves junk-food cu sos chili, iar eu vreau ceva light & healthy si gata in 20 de minute. (Asta pentru ca aseara am iesit cu prietenii si am exagerat cu paella, jamon, chorizo, crema catalana si multa cava. And then some.) Asta e ce a iesit:
INGREDIENTE
2 portii, 20 minute
- 300g piept de pui
- 1 lingura ulei
- 2 linguri sos de ardei iute Sriracha
- 2 lingurite de ghimbir proaspat ras
- 2 linguri de miere
- 2 linguri otet de orez
- 300g broccoli, taiat in buchetele
- 1 lingura de seminte susan
Amesteca intr-un bol sosul Sriracha, ghimbirul, mierea si otetul, impreuna cu putina sare.
Taie pieptul de pui in fasii si unge-le cu ulei pe toate partile, apoi presara sare si piper proaspat rasnit. Incinge o tigaie grill si gateste puiul cateva minute.
Cand e rumen si aproape gata, unge puiul cu putin sos, cu ajutorul unei pensule (doar pe partea care nu are contact cu tigaia - altfel se va arde).
Opareste broccoliul timp de 2-3 minute in apa clocotita, imparte-l pe doua farfurii si toarna deasupra sosul ramas. Adauga puiul si presara cu semintele de susan.Etichete: light and healthy, pui, rapid, simplu