Somon si dovlecei in pergament

Cum spuneam, las pentru un moment briosele, tartele si celelalte cookiez si ma orientez catre niste feluri fresh, healthy & light.

Cum ar fi somonul cu dovlecei, copt in pergament. Uber-easy de facut, cred ca tre' sa faci eforturi serioase sa-l gresesti.

Ingrediente: (pentru o singura portie)
-un dovlecel taiat rondele (sau felii, sau cubuleŇ£e - whatever you fancy)
- un file de somon
- o ceapa mica, taiata subtire
- cateva felii de lamaie si cateva linguri de suc de lamaie
- sare & piper
- marar, daca-ti place
- o lingura de unt, daca nu te ocupi cu numaratul caloriilor ;)

Incingi cuptorul la 200 de grade. Intr-un vas termorezistent pui o foaie de copt (la fel ca la cartofii la tava). Tai dovlecelul si ceapa, le pui in castron si peste asezi pestele. Deasupra pui feliile de lamaie, sare, piper si torni sucul de lamaie.

Impachetezi si bagi la cuptor. Vreo 15-17 minute.
Si gata. Am zis ca-i simplu. Si foarte bun.

Etichete: , ,