Iei o tava in care pui doua cepe taiate-n doua sau in sferturi, in functie de marime, morcovi subtirei si pastarnac, ba chiar si niste tije de telina, peste toate presari sare si piper, torni apoi si un pahar de vin alb si asezi animalul peste si se baga la cuptor. Usor, nu?
Daca ai chef, din cand in cand poti sa mai torni peste si sa-l mai ungi cu zeama lasata in tava. Daca nu.. nu :) Either way, o ora si jumatate mai tarziu.. ta-dah:
Ca sa facem dezmatul complet, noi am mancat cu
cartofi la tava, cu masline, capere si rozmarin.
Si ce a fost neasteptat de delicios a fost sosul lasat in tava - aromat de la usturoi si vin, usor picant de la ardeiul iute - incredibil de bun, in final chiar s-a mancat cu paine, fara alte artificii. Ar fi putut fi facut mai gros - cu doua linguri de faina si cateva dintre legume pasate, plus inca ceva vin si apoi dat in clocot cu tava pusa direct pe aragaz. Dar cine a mai avut timp de asa ceva, cand oricum era amazingly delicious.