Pui la cuptor - p e r f e c t

Poate nu-i o scuza faptul ca am fost plecata un pic din tara si de asta n-am mai apucat sa scriu (a se citi 'gatesc') nimic, but this is my story and I'm sticking to it :)) (iar poze de la foodathonul din Praga, in curand. sau chiar acum, pe facebok)

Revenind insa la ce s-a mai intamplat in bucataria proprie si de fapt inchiriata, sa continuam cu puiul la cuptor perfect, pe care l-am gatit intr-o duminica, la o cina alaturi de my lovely friends. E perfect nu pentru ca e facut de mine, iar eu sunt teribil de aroganta, ci pentru ca e minunat de aromat, ceea ce pentru carnea fada de pui e mare lucru :))Astfel, ca sa iasa minunatia de mai sus, nu trebuie urmati decat cativa pasi simpli:

Iei un pui, il cureti si-l speli, inclusiv in interior. Apoi tai o lamaie in doua si-o capatana de usturoi la fel. Mai iei doua fire de rozmarin - daca, ca in cazul meu, te induri sa sacrifici ce-ai crescut in ghiveciul de pe pervaz inca din primavara - si indesi puiul cu ele
Dupa care, ungi animalul cu ulei de masline (sau daca chiar ai un metabolism care arde orice grasimi - cu unt) si, ca sa-i dai mai mult gust, il "pudrezi" cu boia de ardei dulce, sau iute, ardei iute macinat, chilli, piri-piri - whatever is your poison ;)
Iei o tava in care pui doua cepe taiate-n doua sau in sferturi, in functie de marime, morcovi subtirei si pastarnac, ba chiar si niste tije de telina, peste toate presari sare si piper, torni apoi si un pahar de vin alb si asezi animalul peste si se baga la cuptor. Usor, nu?
Daca ai chef, din cand in cand poti sa mai torni peste si sa-l mai ungi cu zeama lasata in tava. Daca nu.. nu :) Either way, o ora si jumatate mai tarziu.. ta-dah:
Ca sa facem dezmatul complet, noi am mancat cu cartofi la tava, cu masline, capere si rozmarin.
Si ce a fost neasteptat de delicios a fost sosul lasat in tava - aromat de la usturoi si vin, usor picant de la ardeiul iute - incredibil de bun, in final chiar s-a mancat cu paine, fara alte artificii. Ar fi putut fi facut mai gros - cu doua linguri de faina si cateva dintre legume pasate, plus inca ceva vin si apoi dat in clocot cu tava pusa direct pe aragaz. Dar cine a mai avut timp de asa ceva, cand oricum era amazingly delicious.

Etichete: ,