Paste de orez cu creveti si legume

V-am mai povestit si cu alte ocazii despre Andra. E prietena mea cea mai buna ever since eram mici si faceam impreuna supa la plic (dirty, dirty secret). In afara de un tort de bezea in forma de inima pe care l-a executat cand eram prin liceu, nu-mi amintesc sa fi avut prea mari scapari prin bucatarie. Dar cum the cooking frenzy e o chestie ce pare a fi molipsitoare, in ultima vreme domnisoara imprumuta tot mai des tava de briose si evolueaza la mixer cu talente de nici nu le banuiam. Ma rog, nu despre asta vroiam sa povestesc, ci despre cum m-a invatat draga de ea sa fac paste de orez bune-bune. Si mai mult de atat - super-simplu!

1st of all, avem nevoie de: paste de orez (doh), cativa creveti, un ardei gras, ciuperci, un morcov si sos de soia. Desigur, cantitatile vor varia in functie de foame, pofte si ce aveti prin frigider ;)
Ciupercile se taie sferturi si se calesc in unt (sau ulei de orez, daca you wanna go Asia all the way :P - se gaseste in hypermarketuri, azi am vazut la Carrefour, de exemplu), iar morcovul si ardeiul se taie bastonase (sau se dau pe razatoarea mare daca n-ai chef de martuntzit nervii) si se prajesc nu foarte tare - cat sa mai ramana crocante.
De asemenea, si crevetii se pun putin la prajit - cat sa capere o usoara culoare roz - sunt gata intr-un minut, aveti grija sa nu se chirceasca, altfel o sa mancati ceva intre cauciuc si soric (not in a good way...)
Cat despre pastele de orez - atentie! nu se fierb, ci se pun in apa fierbinte intre 5 si 10 minute, pana se inmoaie.
Bagam apoi totul in wok, turnam sos de soia and we stirr it like there's not tomorrow.
Delicios chiar si rece, a doua zi.
Intre timp eu am fost din nou la magazinul de chinezarii din megadubiosul Dragon Rosu si am refacut provizia de sos de soia, ardei iute uscat, ulei de susan si alte balarii, plus am cumparat paste de orez, de fasole si de cartofi dulci - can't wait to try them.

Etichete: , , , ,